Graszoden-online

GazonCare aanlegmix

Print deze informatie

Graszoden-online vindt het belangrijk dat u uw grasveld mooi houdt en er plezier aan beleeft. Daarom hebben wij Gazoncare ontwikkeld, een gazonbemesting speciaal voor de particuliere tuin.

Gazoncare werkt volgens de 3-stappen methode:

1. wat gaat u doen?
2. in welk seizoen koopt u de producten?
3. welke producten heeft u nodig?

Voor u dus erg overzichtelijk! U beantwoordt de drie vragen en ziet direct wat u kunt moet aanschaffen.

aanleggen van graszoden assortiment voorjaar assortiment zomer assortiment najaar
  startmix startmix startmix
 

gazonmest

gazonmest

gazonmest najaarVoorbeeld:


1. U gaat uw gazon aanleggen.
2. U doet dit in het voorjaar, kies voor assortiment voorjaar.
3. U heeft de bodemverbeteraar en de gazonmest nodig.


Het aanleggen


Waarom heeft u bemesting nodig bij de aanleg van uw gazon? De bemesting uit de aanlegmix zorgt ervoor dat de graszoden sneller vastgroeien. Daarnaast zorgt de startmix voor extra organische stof in de grond. Graszoden-online heeft deze mest geselecteerd en gebruikt deze zelf ook bij de aanleg van gazons.

De Gazoncare gazonmest gebruikt u voor de bemesting van uw gazon. De Gazonmest kunt u gebruiken voordat de graszoden gelegd. De zoden krijgen zo direct voeding mee voor de eerste weken. Het effect zult u zien, de graszoden zullen aangroeien en goed blijven groeien gedurende ongeveer 8 weken. I.v.m. de grond en het weer is het moeilijk hier exacte werkingstijd aan te geven.

De Gazoncare gazonmest kunt u daarna gebruiken als onderhoudsbemesting voor uw gazon. Het voordeel is dat u dus nooit product over hebt!

Het advies


Graszoden-online adviseert u deze producten te gebruiken. Uiteraard bepaalt u zelf wat voor uw situatie het best geschikt is. Het voordeel van Gazoncare is dat u de producten altijd weer kunt gebruiken voor uw gazon.

Graszoden-online werkt samen met het BLGG (BedrijfsLaboratorium voor Grond- & Gewasonderzoek). BLGG is in Nederland een begrip als het gaat om bodemonderzoek en bemestingsadvies.
Via Graszoden-online kunt u een online-bemestingsadvies laten maken door dit bedrijf. U regelt dit uiteraard online zoals u van ons gewent bent.

De informatie


Tot slot wil graszoden-online u erop wijzen dat wij uitgebreide informatie hebben over het leggen van uw gazon. Ook bieden wij u een gratis-online-gazonadvies aan als u nog niet weet welk gazonsoort u moet kiezen.

Direct producten uit de aanlegmix bestellen

 

Terug

Wat is goed onderhoud?

Kort samengevat gaat het daarbij om vijf basisactiviteiten : maaien, bemesten, onkruid en mos bestrijden, verticuteren/verluchten en sproeien. Kijkt u ook eens bij onze mini-cursus gazon voor gedetaileerde informatie.
Tip van de maand juni 2019