Graszoden-online

Bemesten van het gazon

Print deze informatie

Waarom bemesten?

Als uw gazon in de groei is gebruikt het voedingsstoffen. Om deze voedingsstoffen weer aan te vullen moet u bemesten. Als u niet of onvoldoende bemest zal het gras slecht gaan groeien. Onkruiden en mos krijgen dan de kans om zich in uw gazon te vestigen.
Een goede indicatie is de kleur van het gazon, gele graszoden en de groeisnelheid. Wordt de kleur van het gras lichter en begint het langzaam te groeien dan moet u bemesten.

Graszoden-online adviseert om vanaf maart te bemesten. U dient deze onderhoudsbemesting 4 keer per jaar uit te voeren voor het beste resultaat. Zie hiervoor ook onze Graszoden-online gazonkalender.

De voorbereiding

Bekijk uw gazon en bepaal de behoefte. Het kan zijn dat uw gazon niet goed groeit of dat u een onderhoudsbemesting gaat uitvoeren. Heeft u nooit gemest en heeft het gazon een goede start nodig, gebruik de Gazoncare Gazonbooster.

U schaft de juiste bemesting aan uit de Gazoncare bemestingslijn en kunt aan de slag.
Let op: graszoden-online raad aan om gazonbemesting toe te passen als er neerslag voorspelt wordt. Is dit niet het geval dan dient u te beregenen nadat u de gazonmest gestrooid heeft.

Gereedschap

 • emmer en handschoenen
 • evt. kunstmeststrooier

  Materialen

 • gazonbemesting, het soort mest is afhankelijk van uw situatie. Kijk voor informatie bij Gazoncare op onze website

  Werkvolgorde

  1. maai uw gazon
  2. ruim het maaisel op
  3. kijk op de verpakking naar de hoeveelheid die u moet strooien 
  4. doe de gazonmest in de emmer
  5. strooi de gazonmest op uw gazon

   TIP: HET STROOIEN VAN DE GAZONMEST IS BELANGRIJK, ZORG ERVOOR DAT DE GAZONMEST GOED VERDEELD WORDT. EEN HANDIG HULPMIDDEL HIERBIJ IS EEN KUNSTMESTSTROOIER.
  6. zet evt. een sproeier op het gazon en sproei het gazon

  Direct Gazonmest bestellen

  Terug  

 • Maaien

  Wanneer en hoe vaak moet er gemaaid worden? Het antwoord is simpel : wanneer het gras bijna tweemaal zo hoog is als het zou moeten zijn, moet u het maaien. Als u het gras nog langer laat groeien, gaat het plat liggen. Maaien wordt dan aanzienlijk lastiger. Maai uw gras wekelijks en houd het in de gaten na het bemesten. Ideale hoogte is 3-4 cm.
  Laat het maaisel niet liggen, maar verwijder het direct.
  Tip van de maand augustus 2017