Graszoden-online

Bemesten van het gazon

Print deze informatie

Waarom bemesten?

Als uw gazon in de groei is gebruikt het voedingsstoffen. Om deze voedingsstoffen weer aan te vullen moet u bemesten. Als u niet of onvoldoende bemest zal het gras slecht gaan groeien. Onkruiden en mos krijgen dan de kans om zich in uw gazon te vestigen.
Een goede indicatie is de kleur van het gazon, gele graszoden en de groeisnelheid. Wordt de kleur van het gras lichter en begint het langzaam te groeien dan moet u bemesten.

Graszoden-online adviseert om vanaf maart te bemesten. U dient deze onderhoudsbemesting 4 keer per jaar uit te voeren voor het beste resultaat. Zie hiervoor ook onze Graszoden-online gazonkalender.

De voorbereiding

Bekijk uw gazon en bepaal de behoefte. Het kan zijn dat uw gazon niet goed groeit of dat u een onderhoudsbemesting gaat uitvoeren. Heeft u nooit gemest en heeft het gazon een goede start nodig, gebruik de Gazoncare Gazonbooster.

U schaft de juiste bemesting aan uit de Gazoncare bemestingslijn en kunt aan de slag.
Let op: graszoden-online raad aan om gazonbemesting toe te passen als er neerslag voorspelt wordt. Is dit niet het geval dan dient u te beregenen nadat u de gazonmest gestrooid heeft.

Gereedschap

 • emmer en handschoenen
 • evt. kunstmeststrooier

  Materialen

 • gazonbemesting, het soort mest is afhankelijk van uw situatie. Kijk voor informatie bij Gazoncare op onze website

  Werkvolgorde

  1. maai uw gazon
  2. ruim het maaisel op
  3. kijk op de verpakking naar de hoeveelheid die u moet strooien 
  4. doe de gazonmest in de emmer
  5. strooi de gazonmest op uw gazon

   TIP: HET STROOIEN VAN DE GAZONMEST IS BELANGRIJK, ZORG ERVOOR DAT DE GAZONMEST GOED VERDEELD WORDT. EEN HANDIG HULPMIDDEL HIERBIJ IS EEN KUNSTMESTSTROOIER.
  6. zet evt. een sproeier op het gazon en sproei het gazon

  Direct Gazonmest bestellen

  Terug  

 • Warm weer

  Eindelijk zomer! Uw nieuwe gazon heeft nu regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de eerste weken na de aanleg de graszoden vochtig blijven, dit voorkomt dat uw gazon verdroogd. Ligt het gazon al bedenk dan dat met warm weer gras veel vocht verdampt. Het eerste jaar dient u dan ook regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat het gras niet kan verdrogen.
  Tip van de maand juni 2019