Graszoden-online

GazonCare onderhoudmix

Print deze informatie

Graszoden-online vindt het belangrijk dat u uw grasveld mooi houdt. Daarom hebben wij Gazoncare ontwikkeld, een gazonmestlijn speciaal voor de particuliere tuin.

Graszoden-online werkt samen met het BLGG (BedrijfsLaboratorium voor Grond- & Gewasonderzoek). BLGG is in Nederland een begrip als het gaat om bodemonderzoek en bemestingsadvies.
Via Graszoden-online kunt u een online-bemestingsadvies laten maken door dit bedrijf. U regelt dit uiteraard online, zoals u van ons gewent bent.

Gazoncare werkt volgens de 3-stappen methode:

1. wat gaat u doen?
2. in welk seizoen koopt u de producten?
3. welke producten heeft u nodig?

Voor u dus erg overzichtelijk! U beantwoord de drie vragen en ziet direct wat u moet doen.

Bijvoorbeeld;


Het is het voorjaar en u ziet dat u mos in uw gazon heeft. U doorloopt de drie stappen en komt uit bij de mosbestrijding van Gazoncare.

Mosbestrijding bestaat uit vier producten waarvan de basis Gazonmest is. De ander producten schaft u aan om de volgende redenen aan:
- Gazoncare korrelkalk; verhoogt de pH, hierdoor krijgt het mos in de toekomst
minder kans.
- Gazoncare mosbestrijder; zorgt dat het mos verdwijnt uit uw gazon
- Gazoncare graszaad mengsel; als het gazon geverticuteerd is ontstaan er kale
plekken. Om het herstel van u grasveld te versnellen kunt u het doorzaaien.

U ziet dat u keuzes heeft. Wilt u goedkoop klaar zijn gebruikt u alleen de mosbestrijder. Wilt u het mos goed aanpakken gebruikt al de producten, u zult versteld staan van het resultaat!

Tot slot wil Graszoden-online u attenderen op de minicursus gazon. Hier vindt u tips en trucs om het onderhoud uit te voeren. Uiteraard online op onze website en geheel kosteloos.


 

Direct producten uit de onderhoudsmix bestellen

Terug

Maaien

Wanneer en hoe vaak moet er gemaaid worden? Het antwoord is simpel : wanneer het gras bijna tweemaal zo hoog is als het zou moeten zijn, moet u het maaien. Als u het gras nog langer laat groeien, gaat het plat liggen. Maaien wordt dan aanzienlijk lastiger. Maai uw gras wekelijks en houd het in de gaten na het bemesten. Ideale hoogte is 3-4 cm.
Laat het maaisel niet liggen, maar verwijder het direct.
Tip van de maand juni 2019